Consumentenbond en verzekeraars in de clinch

Vroeger was het eenvoudig. Je werd lid van de Consumentenbond, die vervolgens jouw jaarlijkse bijdrage gebruikte voor onderzoek. Zo wist je zeker dat de informatie objectief was. Het maakte voor de Consumentenbond immers niet uit welke koelkast of verzekering jij koos. Inmiddels is het minder eenvoudig. Hoe kom je nog aan echt onafhankelijk advies?

Naast het testen van producten biedt de Consumentenbond ook vergelijkingen als de zorgverzekering en autoverzekering aan. Net als bij andere vergelijkingssites krijgt de bond een vergoeding wanneer jij als bezoeker via de vergelijker een verzekering aanvraagt.

Inkomsten leden niet genoeg meer

De vergelijking van onder andere verzekeringen levert de Consumentenbond veel geld op. Zonder de commerciële activiteiten zou de bond zelfs verlies maken, de lidmaatschapsbijdrage van leden is niet voldoende meer. De afhankelijkheid van commercialiteit maakt het lastig om objectief te vergelijken. Net als bij veel andere vergelijkingssites.

Verzekeraars versus Consumentenbond

Ook verzekeraars stellen vraagtekens bij het beleid van de Consumentenbond, zo blijkt uit een recent artikel in AssurantieMagazine. Bijvoorbeeld omdat de bond eind vorig jaar kritiek had op verschillende zorgverzekeraars. Deze verzekeraars hebben juist een commerciële samenwerking met de Bond. Zij betalen een vast bedrag  per via de Bond aangemelde verzekerde.

Het is niet verwonderlijk dat de verzekeraars kritiek uit de hoek van een samenwerkende partner niet waarderen. Ze stellen dat de Consumentenbond met kritiek bezoekers naar het website lokt, om daar vervolgens aan te verdienen. De onenigheid maakt duidelijk dat echte onpartijdigheid lastig is als er ook commerciële belangen spelen. 

Onafhankelijk advies?

Wil je echt onafhankelijk advies? Wij helpen je daar graag bij. In dat geval zetten we samen met jou alle mogelijke verzekeringen of hypotheken op een rij. Je betaalt een vaste vergoeding voor het advies. Zo kunnen we onafhankelijkheid garanderen en weet jij zeker dat je kiest voor de beste optie.

Daarnaast houden we ook contact. Mocht jouw persoonlijke situatie veranderen, horen we dat graag. We bekijken in dat geval of jouw verzekeringen of hypotheek nog aansluit. 

Goed financieel advies gaat verder dan de goedkoopste mogelijkheden op een rij zetten. Het is belangrijk dat de voorwaarden en beperkingen van een verzekering of hypotheek bekend zijn. En dat de voorwaarden aansluiten bij jouw wensen en situatie. Laat je dus altijd goed en onafhankelijk informeren! 

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Fivaris maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie