Slim en voordelig verzekerd op vakantie!

Ook zo’n zin om op vakantie te gaan? De eerste zonnestralen brengen de vakantiestemming er al goed in. Of je nu nog nadenkt over je bestemming of al geboekt hebt, zorg altijd voor een goede voorbereiding. Met een check op je verzekeringen bijvoorbeeld. Want welke heb je eigenlijk nodig? 

Je kijkt waarschijnlijk liever alvast brochurefoto’s van de bestemming dan het checken van je verzekeringen. Toch is het nuttig. Bijvoorbeeld of de dekking van je verzekeringen niet overlapt. Is dat wel zo, dan kun je geld besparen. Daarnaast ga je met een goed gevoel op reis als je weet dat je de juiste reisverzekeringen hebt.

De juiste reisverzekering

Een reisverzekering afsluiten voor je vakantie vergeet je niet snel. Maar is deze nog wel geldig in je vakantieperiode? En heb je ook de juiste dekking? Drie aandachtspunten:

  • Waar je heen gaat, bepaalt of je Europadekking of werelddekking nodig hebt. Controleer welke landen voor je reisverzekering onder Europa vallen. Dat zijn er meer dan je denkt.
  • Binnen Nederland is de reisverzekering alleen geldig als er vooraf een overnachting geboekt is. Een dagje pretpark, overnachten bij familie of je vakantie doorbrengen in het huis van je vrienden valt niet onder de dekking! Wel je geboekte verblijf in een vakantiepark.
  • Ga je op zakenreis en plak je er een paar dagen vakantie aan vast? Je verzekeraar maakt geen onderscheid. Je hebt voor de gehele periode in het buitenland een reisverzekering met zakelijke dekking nodig. 

Autopech in het buitenland

Ga je met de auto op reis? Controleer dan vooraf op welke manier je voor pechhulp in het buitenland verzekerd bent. Het kan zijn dat je pechhulp hebt zonder dat je je ervan bewust bent. Bijvoorbeeld omdat het is inbegrepen bij je autoverzekering of via de dealer of garage waar je de auto gekocht hebt. In dat geval is pechhulp zelf afsluiten uiteraard niet nodig. Let in de voorwaarden wel op buitenlanddekking en op vervangend vervoer.

Hoe zit het met zorg in het buitenland?

Een ongeval op vakantie is al vervelend genoeg. Achteraf ook nog een hoge ziekenhuisrekening op de mat krijgen verzacht de pijn allerminst. Spoedeisende medische hulp in het buitenland is gedekt met de basiszorgverzekering, tot aan het Nederlandse behandeltarief. Is je rekening hoger? De meerprijs betaal je zelf. Let op, je basiszorgverzekering vergoedt alleen de behandelingen die niet kunnen wachten tot je terug bent in Nederland.

Je kunt een aanvullende zorgverzekering afsluiten die 100% van het buitenlands tarief vergoedt. De reisverzekering doet hetzelfde als je voor aanvullende dekking ‘medische kosten’ of ‘geneeskundige kosten’ kiest. Je op beide manieren verzekeren hoeft niet. Bekijk de premie en de voorwaarden om te bepalen wat voor jou de beste keus is.

Je vakantie is een prima aanleiding om al je verzekeringen onder de loep te nemen. Ben je benieuwd of jouw reisverzekering of autoverzekering je weer op weg helpt in het buitenland? Neem dan gerust contact met ons op. Wij checken je polis voor je. Dan kun je met een gerust hart op vakantie.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Fivaris maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie